Neonos, derengős PS logó.

| | 2010.01.13. 19:42

Akkor stílusosan legyen az első tutorial egy igen egyszerű és kézenfekvő dolog. Itt a blog fejlécében látható kék PS logó. Azoknak tökéletes gyakorlás akik csak most ismerkednek a programmal, mégis elég látványos eredményt lehet elérni igen csekély befektetéssel.

Nézzük pontról pontra(katt a továbbra)!

 

1.- Először is kell szerezned egy Photoshop logót, amit igen könnyedén megtehetünk hála a guglinak. A gyorsabb haladás kedvéért itt a kép linkje.


2.- Szükséged lesz egy új rajzfelületre,(természetesen ne felejtsük el elindítani a PS-t) amit a fájl menü, új menüpontjára kattintva hozhatsz létre. A méreteknek nem kell most túlságosan nagynak lennie, mert ugyebár maga a logó sem nagy felbontású.


3.- Megnyitod a Ps logót, amit az 1.pontban töltöttél le. Ezt többfél képen megteheted. A legérthetőbb, ha a Fájl menü, megnyitás pontját használod és ott megkeresed hová mentetted és megnyitás gomb. Nem kell megijedni, hogy egy új ablakban nyitotta meg, nem pedig arra a vászonra amit a 2.pontban készítettél.


4.- Rakd át a PS logót az új rajzfelületre. Ugyebár most a letöltött logó ablaka az aktív. Először is ki kell jelölni az egész képet. Kijelölés menüpont, Mindegyik gomb. Elkezdett egy szaggatott keret táncolni a kép körül. Lenyomod a Ctrl+C (másolás), aztán átkattintasz a létrehozott üres rajz felületre és Ctrl+V (beillesztés). Már ott is van a kép.


5.-Csinálj egy szürke hátteret, így a végén kontrasztosabb és láthatóbb lesz, hogy mit is csináltál. Nagyon egyszerű a dolog. Jobb alsó sarokban a rétegek fülön kattintasz egyet és aztán kiválasztod a háttérszín réteget. Ezután a bal oldali eszköztárban kiválasztod a Festékesvödör eszközt, aztán az eszköztár szinte legalján, hogy milyen szint akarsz (keressünk szürke szint) és belekattintasz a nagy fehérségbe, ami ennek hatására nagy szürkeség lesz.


6.- Legyen átlátszó a 'P' és az 'S' betű. Nincs más dolgod mint a rétegek között kiválasztani a Réteg 1-et (jobb alsó sarok). Azután az eszköztárban a radír eszközre kattintasz jobb gombbal és kiválasztod a Bűvös radír eszközt. Rámész a 'P' betűre és a fehér színbe kattintasz és annak el kell tűnnie. Ugyan így jársz el az 'S' betűvel is.


7.-Árnyékold a Réteg 1.-et (PS logó). A rétegek között kiválasztod a Réteg 1.-et és duplán kattintasz rá. Az ablakban, jobb oldalon, kiválasztod a vetett árnyékot. Ha most az egérrel ráállsz az általad letöltött PS jelre (kék logóra), mielőtt még OK-ot nyomnál!, akkor az egér átváltozik egy fekete nyíllá és a jobb alsó sarkában is négy irányba mutató nyilak lesznek, ennek a segítségével tudod mozgatni magát az árnyékot Drag and Drop módban. Próbáld ki. A képen látható irányba állítsd be. Egyúttal itt állítod be a "neon" effektet is. A Vetett árnyék alatt a 2. menüpontre a Külső ragyogásra kattints. Az értékek és a színek a képen látható módon legyenek beállítva és akkor nem lesz gond, ha kész vagy OK-ézd le.


8.- Kékes derengés megalkotása. Kiválasztjuk a Háttérszín réteget aztán pedig az eszköztárban a Pipetta eszközt. Rákattintasz a PS logó kék színére valahol ahol jónak látod (ezzel kiválasztottad a használni kívánt szint). Ismét visszatérsz az eszköztárhoz és most az Ecset eszközt választod. Ha ráállsz a képre egy valamilyen méretű karika lesz a kurzorunk. Kattintasz egyet a jobb gombbal és a képen látható módon állítod be az ecsetet. Ezután kikattintasz a képből egy semleges területre, ahol a rendes kurzor látszik. Aztán vissza állsz a képre és egyet kattintasz az egérrel és már tesz is egy kék foltot oda ahová szeretnéd, lehetőleg oda tedd ahová én is raktam. Kész is a derengés.


9.- Már csak egy lépés választ el attól, hogy kész legyen. Az pedig a kék photoshop logó éleinek finom lekerekítése, hogy úgy nézzen ki mint mondjuk egy billentyű a klaviatúrán. A Réteg 1 nevű réteg legyen aktív. Ezután eszköztárból kiválasztod a radírt. Jobb gombbal kattintasz a képre és az alábbiak szerint állítod be a radír parométereit, aztán szép lassú mozdulatokkal végig haladsz a széleken, hogy szép lágyak legyenek, a sarkokat pedig lekerekíted. KÉSZ!



Itt véget is ért az első kis tutoruialom. Basszus egy PS 5 perces munkát kb 1,5 órámba telt ebben a formában megjelenítni. Remélem sikerült érthetően magyarázni a dolgokat és tanultál néhány alap technikát. Amennyiben bármilyen kérdésed van csak bátran, itt a comment lehetőség, vagy a lap alján a mail címem. További szép napot.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://brushes.blog.hu/api/trackback/id/tr891668852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Danecay · http://gazmegfek.blog.hu 2010.01.14. 18:25:28

Hasznos lenne még esetleg a project, az az a PSD file-t is feltölteni.

Forester Norti 2010.01.14. 18:33:09

Jó ötlet. Pótlom! Thx
süti beállítások módosítása